Biopremiärer idag!

En ung flicka mördas och vakar över sin familj, och mördare, från himlen. Hon måste väga sitt behov av hämnd mot familjens behov av att läka sina emotionella sår.


 

Den hyllade regissören och visionären Wes Anderson är tillbaka. Denna gång med en stilren filmatisering av Roald Dahls (Kalle och Chokladfabriken ) älskade historia om den ädle, charmige och fantastiske räven som använder sin slughet för att överlista de tre elaka bröderna Boggis, Bunce och Bean.


 

Milo är en prisjägare som får veta att sitt nästa mål är sin före detta fru Nicole. Parets återträff blir allt annat än en trevlig date och Nicoles chans att avslöja polisens inblandning i ett mord gör inte det hela lättare. Med kriminella gäng hack i häl tvingas de att samarbeta för att säkerställa bevis.


 

Den fruktade vikingen Enöga är en krigare som drivs av ett djupt hat, det enda som får honom att inte gå under.

I åratal har den skräckinjagande vikingen Enöga, en stum krigare som spridit fruktan vida omkringför sina övernaturliga krafter hållits fången av hövdingen Barde. Med hjälp av Are, en modig slavpojke, lyckas Enöga dräpa sin fångvaktare och fly.

De två tar sin tillflykt till ett vikingaskepp på väg mot Jerusalem med Guds egna soldater. Tillsammans med Are påbörjar han en resa in i mörkrets hjärta. Skeppet slukas snart upp av den oändliga och täta dimman och när det till slut klarnar ser de okänt land föröver. Detta nya land visar sig vara så långt från paradiset man kan komma och besättningen får snart möta ett hemskt och bloddrypande öde. Dessa omvälvande händelser får Enöga att upptäcka sitt rätta jag. En storslagen, visuell och mental science fiction.


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0