Biopremiärer idag! 15/1-10

Johan ”JW” Westlund lever dubbelliv som stekare på de hetaste inneställena på Stureplan. När han förälskar sig i överklasstjejen Sophie lockas han in en värld av organiserad brottslighet. Jorge gör en osannolik rymning från fängelset och är på flykt från både polisen och den jugoslaviska maffian. Hans plan är att göra en sista koksleverans och sedan lämna landet för gott. Mrado - brutal indrivare inom den jugoslaviska maffian är i konflikt med bossen Radovan. Han får i uppdrag att hitta Jorge, men tvingas samtidigt ta hand om sin 5-åriga dotter.

Baserad på Jens Lapidus succéroman med samma namn.




Ska se denna film imorgon, längtar! :D



 

Ryan har länge varit helnöjd med sin sorgfria tillvaro, till stor del spenderad på flygplatser och hotell samt i hyrbilar över hela USA. Han kan bära med sig allt han behöver i en kabinväska, han är högstatusmedlem i varje existerande lojalitetsprogram för affärsresenärer och han är ytterst nära att nå sitt livs mål på 10 miljoner flygbonuspoäng – men trots allt detta har Ryan inte riktigt något att hålla fast vid.

När han faller för en sympatisk medresenär hotar Ryans chef, inspirerad av en ung effektivitetsexpert, med att kalla hem honom för gott. Ställd inför den skrämmande, men samtidigt rätt lockande, tanken på att permanent markplaceras börjar Ryan fundera över vad det skulle innebära att faktiskt ha ett hem.



Sextonårige Lem bor på Planet 51, en värld som påminner om 1950-talets USA. Hans liv är lyckligt, tryggt och förutsägbart... ända tills det oförutsägbara inträffar!

Från ingenstans upp i det blå kraschlandar kapten Charles "Chuck" Baker med sitt rymdskepp mitt under ett grillparty hemma hos en familj. Helt omedveten om var hanlandat, placerar han stolt sin flagga i backen...men han inser snart att han inte är ensam. Bakom honom står en grupp grönhyade invånare och stirrar förundrat på honom.  Chuck flyr i vild panik och noterar i sin brådska inte att invånarna är minst lika rädda som han själv är.

 


 

 

 

I en lugn lagun vid den japanska kusten finns en hemlighet som några desperata människor gör allt för att bevara. När sanningen om The Cove avslöjas förvandlas dokumentären till en äventyrsthriller och ett hjärtskärande skrik på hjälp från världens hav.

The Cove inleds i Taiji, Japan, där den före detta delfintränaren Ric O’Barry vill ställa saker och ting till rätta efter att på 60-talet fångat och tränat de fem delfiner som spelade huvudrollen i Tv-serien Flipper. O’Barrys nära relation till dessa delfiner skapade en fascination för havets däggdjur och ledde till en radikal förändring av hans liv. En dag insåg han att känsliga, intelligenta och självmedvetna djur som är perfekt anpassade till ett liv i havet aldrig mer borde få fångasav människan. Denna övertygelse tog honom till Taiji, en stad som verkar ha skapats enkom för de lekfulla delfinerna längs den japanska kusten. Men i en otillgänglig, glittrande vik omgiven av taggtråd och ”Tillträde Förbjudet”-skyltar, utspelas den mörka verkligheten. Det är här som Taijis fiskare ger sig ut på jakt i skydd av mörkret, drivna av miljarderna från delfinunderhållningsindustrin och den ljusskygga handeln med kvicksilverförgiftat delfinkött. Arbetet är så motbjudande och konsekvenserna för den mänskliga hälsan så långtgående, att de inte skyr några medel för att hemligheten ska förbli bevarad. O’Barry slår sig ihop med filmskaparen Louis Psihoyos och organisationen Ocean Preservation Society för att ta reda på vad som verkligen pågår i den lilla viken, och varför det angår hela världen.

Med den lokala polischefen och fiskare i hasorna skapas ett team med fotografer, experter på undervattensljud, specialeffektmakare, marinforskare, extremsportare och fridykare i världsklass, som tillsammans besitter kunskapen att genomföra en operation för att dokumentera de avskyvärda aktiviteterna i den lilla viken. Slutresultatet är en provokativ blandning av undersökande journalistik, eco-äventyr och fängslande bilder som tillsammans blir ett rop på hjälp.


Kommentarer
Postat av: Emelie

filmen evrkar faktiskt bra :D följa varann via bloglovin? ;D

2010-01-15 @ 14:03:36
URL: http://weao.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0